joaska500

joaska500

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Fasolka po bretońsku5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

To tradycyjne danie zawsze się sprawdza :DD

Fasolka po bretońsku5

Składniki:

Fasolka po bretońsku5

 

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku5
Fasolę moczymy w przegotowanej wodzie najlepiej przez całą noc. Następnie w tej samej wodzie gotujemy fasolę do miękkości. Dodajemy wszystkie przyprawy. Kiełbasę i boczek siekamy w kostkę i podsmażamy na oleju, po czym dodajemy do fasoli. Cebulę również siekamy w kostkę, szklimy na oleju i dokładamy do garnka z fasolą. Całość chwilę dusimy (ok 10 min.) , dodajemy koncentrat pomidorowy. Jeśli potrawę będziemy chcieli zagęścić można użyć do tego łyżki mąki, wymieszać i zagotować. Smacznego :)