Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Fasolka po bretońskuz wędliną i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Fasolkę można spożywać od razu lub po odgrzaniu. Podajemy z białym pieczywem.

Fasolka po bretońskuz wędliną i cebulą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fasolka po bretońskuz wędliną i cebulą

 

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońskuz wędliną i cebulą
Fasolkę moczymy na noc w wodzie, na drugi dzień gotujemy z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Boczek i kiełbaskę kroimy w kostkę, smażymy na tłuszczu. Na tym samym tłuszczu podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę. Wszystko dodajemy do fasolki, gotujemy do miękkości. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą i pieprzem. Zagęszczamy mąką wymieszaną z zimną wodą.
Fasolka po bretońskuz wędliną i cebulą
Fasolkę zalewamy wodą
Fasolka po bretońskuz wędliną i cebulą
Fasolkę zalewamy wodą
Fasolka po bretońskuz wędliną i cebulą
Boczek i kiełbasę kroimy w kostkę. Smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu.
Fasolka po bretońskuz wędliną i cebulą
Na tym samym tłuszczu smażymy pokrojoną w kostkę cebulę.