eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1618]

Fasolka szparagowa Eli

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Pyszny dodatek do drugiego dania.

Fasolka szparagowa Eli

Składniki:

Fasolka szparagowa Eli

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa Eli
Do garnka wlać wodę,dodać sól,cukier do smaku i zagotować.Fasolkę umyć,obrać z końcówek i łyka.Do osolonego i ocukrzonego wrządku wrzucić fasolkę i gotować do miękkości.Masło roztopić w rondelku.Gdy masło zacznie wrzeć,wsypać bułkę tartą i mieszając przyrumienić.Fasolkę odcedzić,przełożyć na talerze i polać bułką z masłem.Smacznego!

Ja podałam fasolkę ze schabowym pod pieczarkową pierzynką(przepis w mojej galerii) i ziemniaczkami z koperkiem.