przejs

przejs

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Fasolka zapiekana z koperkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Fasolka ta może stanowić odrębne danie, np. na kolację.

Fasolka zapiekana z koperkiem

Składniki:

Fasolka zapiekana z koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Fasolka zapiekana z koperkiem
Przebranej fasolce obcinamy końcówki. Myjemy ją. Gotujemy w lekko osolonej wodzie. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, układamy w nim wyjętą z wody fasolkę. Żółty ser ścieramy na tarce. Koperek siekamy.Mieszamy ciepłą fasolkę z żółtym serem i koperkiem. Śmietanę mieszamy razem z jajkiem, doprawiamy ją solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polewamy fasolkę. Pieczemy w temperaturze 200 stopni około 20 minut (aż się ładnie zarumieni).