Sposób przygotowania:
Fasolkowe curryPrzygotowanie fasolki
Fasolkę szparagową myjemy, odcinamy końcówki.
Fasolkę gotujemy al dente w lekko osolonym wrzątku (daję mniej soli niż zawsze, bo sos sojowy, który dodam później, jest słony).
Przygotowanie cebuli
Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na oliwie.
ETAP 3:
Wrzucamy na patelnię fasolkę, podsmażamy z cebulą, dodajemy sos sojowy.
Po 2-3 min. dodajemy bulion oraz pastę curry i curry w proszku, podgrzewamy razem, aż sos się nieco zredukuje.
ETAP 4:
W czasie robienia curry przygotowujemy ryż - gotujemy go wg przepisu na opakowaniu.
ETAP 5:
Do curry wsypujemy sezam, podgrzewamy razem. Curry łączymy z ryżem, wykładamy na talerze. Smacznego!