Sposób przygotowania:
Fasolowa na kościach wedzonych
1- fasole moczymy na noc
2- Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę
3- Marchew obieramy małe najlepiej
kości pocięte w małe części aby zmieściły nam się do garnka i nie było problemu przy gotowaniu
4- Listek laurowy i ziele angielskie
5- Zalewamy wodą gotujemy na małym ogni do zmięknięcia fasolki aż zacznie się rozpływać będzie mięciuteńka wtedy zupa jest dobra można doprawić ziarenkami smaku Winiar jeśli brakuje nam w zupie smaku
2- Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę
3- Marchew obieramy małe najlepiej
kości pocięte w małe części aby zmieściły nam się do garnka i nie było problemu przy gotowaniu
4- Listek laurowy i ziele angielskie
5- Zalewamy wodą gotujemy na małym ogni do zmięknięcia fasolki aż zacznie się rozpływać będzie mięciuteńka wtedy zupa jest dobra można doprawić ziarenkami smaku Winiar jeśli brakuje nam w zupie smaku