Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Fasolowe pulpeciki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pulpeciki z fasoli są oryginalne, bardzo smaczne i sycące. Należy je podawać z sosem i dowolną surówką.

Fasolowe pulpeciki

Składniki:

Fasolowe pulpeciki

 

Sposób przygotowania:

Fasolowe pulpeciki
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle. Ugotowaną fasolę przepuścić przez maszynkę lub zmiksować, połączyć z cebulą, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, 2 łyżki bułki tartej. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Z masy formować kuleczki, obtaczać w tartej bułce i smażyć w głębokim, rozgrzanym oleju.

Tagi:

jajko tarta jajka