sjoanna25

sjoanna25

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Faszerowana cebula.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

szybko, smacznie i zdrowo. Porcja dla dwóch osób.

Faszerowana cebula.

Składniki:

Faszerowana cebula.

 

  • 2 cebule
  • 40 g ryżu
  • zielona i czerwona papryka
  • sól
  • szklanka bulionu warzywnego
  • 10 g masła
  • sos:
  • miąższ z cebuli
  • szklanka bulionu
  • 2-3 łyżki smietany sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Faszerowana cebula.
Cebule obrać, obgotować w osolonej wodzie, przekroić na pół i wydrążyć. udusić ryż w bulionie jarzynowym. Paprykę pokroić w kostkę i krótko podsmażyć na maśle, dodać do ryżu i razem dogotować pod przykryciem. Napełnić cebulę masą ryżowo paprykową, włożyć do naczynia żaroodpornego, podlać niewielką ilością bulionu jarzynowego i dusić 20 minut. Wykonanie sosu: Miąższ gotować w bulionie, tak aby płyn prawie odparował, dodać śmietankę, przyprawić do smaku i zmiksować. Smacznego!

Tagi:

ryż sosy