malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Faszerowana kaczka

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Danie prawdziwie na niedzielny obiad. Bardzo smaczne wykwintne danie a uroczystą kolację, świetnie smakuje podana z kaszą gryczaną.

Faszerowana kaczka

Składniki:

Faszerowana kaczka

 

Sposób przygotowania:

Faszerowana kaczka
Z kaczki wyjmujemy kości, smarujemy od wewnątrz solą, pieprzem i obficie majerankiem. Wątróbkę oraz pieczarki mielimy, dodajemy do masy przeciśnięty czosnek, posiekaną cebulę, smażymy 10 min, odlewamy nadmiar wody powstały przy pieczeniu pieczarek, solimy, pieprzymy dodajemy majeranek oraz pietruszkę wbijamy jajko zagęszczamy masę bułką tartą, nadziewamy kaczkę, zszywamy, pieczemy 1,5 godziny pod przykryciem w temp. 160 stopni.