Sposób przygotowania:
Faszerowana wieprzowina
Olej wymieszaj z winem pieprzem i gałką muszkatołową.Mięso natrzyj solą zalej marynatą i odstaw do lodówki na 2 godz. Przesmaż szpinak dodaj ser żółty i podduś 10 min,następnie schłódź.
w każdej polędwiczce natnij kieszonkę lub zrób dziurę nafaszeruj przygotowanym wcześniej farszem szpinakowo-serowym i zepnij wykałaczką.Obsmaż polędwiczki na rumiano następnie owiń je plastrami boczku i przełóż do piekarnika na 15 min i piecz w temp 160 st.
w każdej polędwiczce natnij kieszonkę lub zrób dziurę nafaszeruj przygotowanym wcześniej farszem szpinakowo-serowym i zepnij wykałaczką.Obsmaż polędwiczki na rumiano następnie owiń je plastrami boczku i przełóż do piekarnika na 15 min i piecz w temp 160 st.