Sposób przygotowania:
Faszerowane jajka
1. Jajka ugotować na twardo, po czym przeciąć na pół w skorupkach. Bardzo ostrożnie wybrać jajka ze skorupek. Jajka drobno posiekać. Pieczarki opłukać i zetrzeć na grubej tarce.
2. Cebule obrać, posiekać i smażyć na 4 łyżkach masła przez 2-3 min. Dodać utarte pieczarki i drobno posiekaną natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem i smażyć jeszcze przez 2 min. Dodać jajka i całość wymieszać. Wypełnić skorupki tak, aby masa lekko wystawała ponad skorupkę. Wierch posypać bułką tartą. Resztę masła rozgrzać na patelni, układać jajka tak aby skorupki były na górze. Smażyć, aż bułka tarta się zarumieni.
2. Cebule obrać, posiekać i smażyć na 4 łyżkach masła przez 2-3 min. Dodać utarte pieczarki i drobno posiekaną natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem i smażyć jeszcze przez 2 min. Dodać jajka i całość wymieszać. Wypełnić skorupki tak, aby masa lekko wystawała ponad skorupkę. Wierch posypać bułką tartą. Resztę masła rozgrzać na patelni, układać jajka tak aby skorupki były na górze. Smażyć, aż bułka tarta się zarumieni.