Sposób przygotowania:
Faszerowane kwiaty cukini
Zaczynamy od sosu. Majonez mieszamy ze śmietana i dodajemy 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę. Mieszamy i odstawiamy do lodówki. Jeżeli lubicie można ilość czosnku zwiększyć, ja miałam świeży i w/g nas był odpowiednio ostry. Ciasto robimy tak jak naleśnikowe- do jajka wlewamy piwo i dodajemy mąkę z przyprawami. Odstawiamy.
Mozzarellę kroimy na mniejsze kosteczki, dodajemy drobno pokrojony pomidor i razem miksujemy. Można dodać trochę pieprzu do smaku. Kwiaty muszą być świeżo zerwane i to najlepiej gdy są jeszcze rozwinięte- potem łatwo je uszkodzić. Wyłamujemy pręciki i faszerujemy delikatnie serem.
Zanurzamy w cieście i smażymy na głębokim gorącym oleju- tłuszcz może lekko pryskać!! Smażymy na jasno złoty kolor
Mozzarellę kroimy na mniejsze kosteczki, dodajemy drobno pokrojony pomidor i razem miksujemy. Można dodać trochę pieprzu do smaku. Kwiaty muszą być świeżo zerwane i to najlepiej gdy są jeszcze rozwinięte- potem łatwo je uszkodzić. Wyłamujemy pręciki i faszerujemy delikatnie serem.
Zanurzamy w cieście i smażymy na głębokim gorącym oleju- tłuszcz może lekko pryskać!! Smażymy na jasno złoty kolor
annina
reanja
jest pyszne, szkoda że już coraz mniej kwiatów jest do zbierania:)