Sposób przygotowania:
Faszerowane pieczarki.
Pieczarki oczyścić, usunąć ogonki i wyskrobać blaszki. Paprykę pozbawić gniazda nasiennego a cebule obrać. Opłukać cebule i paprykę i pokroić w kostkę razem z boczkiem. Ogonki pieczarek również pokroić w kostkę. Na patelni roztopić masło, wrzucić wszystkie pokrojone składniki oraz blaszki pieczarek i podsmażyć. W trakcie smażenia doprawić do smaku solą, pieprzem, mixem chili i wymieszać. Tak przygotowany farsz zostawić do przestygnięcia. Przygotowane pieczarki ułożyć na blaszce do pieczenia przykrytej papierem do pieczenia. Każdą z nich napełnić farszem. Żółty ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i posypać nim nadziane pieczarki. Następnie oprószyć przyprawą ognisty smok. Blachę z pieczarkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 23 minut. Podawać gorące, można polać ketchupem.
darmiona
Agiatis
dusia30
gusia1000