lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Książka Kucharska: Szybkie dania i przekąski - Świeżo... Zdrowo... Liebherr!

Faszerowane pieczarki ze szpinakiem i serem fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Nie ma to jak coś nowego pojawi się na stole . Pierwszy zachwyt i pierwszy kęs zawsze pojawia się błogi uśmiech na twarzy . Warto robić i widzieć uśmiechnięte buzie .

Faszerowane pieczarki  ze  szpinakiem i serem fetą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Faszerowane pieczarki ze szpinakiem i serem fetą

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane pieczarki ze szpinakiem i serem fetą
Pieczarki myjemy , a potem wycinamy nożykiem aby pieczarka była pusta ( potem włożymy do niej farsz) Szpinak wkładamy na patelnie i rozmrażamy. Dodajemy do rozmrożonego szpinaku pieczarki które wyjęliśmy ( środki pieczarek i ogonki ). Smażymy razem . Dodajemy ser feta pokrojony drobno , ma nam się rozpuścić i na końcu sprasowany czosnek. Mieszamy tak długo na gazie aby nam masa stężała. Przestudzony farsz wkładamy w pieczarki. Ser żółty kroimy w paseczki i kładziemy na szpinak . Zapiekamy z 25 minut w 175 stopniach i gotowe.
Faszerowane pieczarki  ze  szpinakiem i serem fetą
Szpinak wkładamy na patelnie i rozmrażamy. Dodajemy do rozmrożonego szpinaku pieczarki które wyjęliśmy ( środki pieczarek i ogonki ).
Faszerowane pieczarki  ze  szpinakiem i serem fetą
Dodajemy ser feta pokrojony drobno , ma nam się rozpuścić i na końcu sprasowany czosnek. Mieszamy tak długo na gazie aby nam masa stężała.
Faszerowane pieczarki  ze  szpinakiem i serem fetą
Przestudzony farsz wkładamy w pieczarki.