paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Faszerowane pomidorki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pomidory faszerowane ryżem i pieczarkami zapiekane

Faszerowane pomidorki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Faszerowane pomidorki

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane pomidorki
Pomidory opłukać i odciąć ich górną cześć. Miąższ wydrążyć delikatnie łyżką a pomidory przyprawić oregano solą i pieprzem. Cebule obrać i pokroić w piórka a pieczarki w kostkę. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć cebule i pieczarki. Następnie dodajemy miąższ z pomidorów oraz ugotowany ryż wymieszać. Doprawić do smaku oregano sola pieprzem, na koniec dodać posiekaną natkę i wymieszać. Tak przygotowanym farszem napełniamy puste pomidory.Następnie pieczemy je około 20 minut w temp 180 stopni. Na chwile wyciągamy nakładamy ser żółty oraz górną cześć pomidora i pieczemy aby ser się roztopił. Podajmy na ciepło zaraz po upieczeniu.
Faszerowane pomidorki
Pomidory opłukać i odciąć ich górną cześć. Miąższ wydrążyć delikatnie łyżką a pomidory przyprawić oregano solą i pieprzem.
Faszerowane pomidorki
Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć cebule i pieczarki. Następnie dodajemy miąższ z pomidorów oraz ugotowany ryż wymieszać.
Faszerowane pomidorki
Tak przygotowanym farszem napełniamy puste pomidory.Następnie pieczemy je około 20 minut w temp 180 stopni.
Faszerowane pomidorki
Na chwile wyciągamy nakładamy ser żółty oraz górną cześć pomidora i pieczemy aby ser się roztopił.

Tagi:

ryż sery ser