beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Faszerowane udka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Udka z pieczarkowym farszem.

Faszerowane udka

Składniki:

Faszerowane udka

 

  • udka kurczaka 4 sztuki
  • pieczarki 20 sztuk
  • cebula 1/2 sztuki
  • masło 1 łyżka
  • posiekana natka pietruszki 1/2 pęczka
  • kajzerka 1 sztuka
  • jajko 1 sztuka
  • bulion ok1/2 litra
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane udka
Z udek zdejmujemy skórkę i wyjmujemy kość. Myjemy,osuszamy. Pieczarki drobno kroimy i przesmażamy na maśle. Studzimy. Bułkę namaczamy, odciskamy i dodajemy do pieczarek razem z pietruszką i drobno posiekaną cebulą. Wbijamy jajko. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Napełniamy udka farszem w miejsce po kości. Końcówki spinamy wykałaczką, obsmażamy na patelni. Podlewamy bulionem i dusić do miękkości.