Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Faszerowane udka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

A^la roladki z udek kurczaka , nafaszerowane podduszonymi pieczarkami i papryką i plastrem żółtego sera.

Faszerowane udka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Faszerowane udka

 

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane udka
Udka z kurczaka umyć, osuszyć, usunąć kości, natrzeć Vegetą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem. Pieczarki obrać i pokroić na kawałeczki. Cebulę obrać i drobno posiekać zeszklić na oleju i dodać pieczarki, gdy lekko się podduszą dodać pokrojoną paprykę. Dusić aż woda odparuje i warzywa będą miękkie. Doprawić solą i pieprzem. Na mięso nakładamy porcję pieczarek i przykrywamy plastrem sera. Mięso zwijamy w roladkę i spinamy wykałaczkami. Mięso nacieramy olejem i nacieramy przyprawą do kurczaka i pieprzem ziołowym. Udka układamy w naczyniu żaroodpornym przykrywamy i pieczemy ok 1h w temp 180 stopni. Jakieś 20 minut przed końcem pieczenia odkrywamy roladki aby skórka się ładnie przypiekła.
Faszerowane udka
Pieczarki obrać i pokroić na kawałeczki. Cebulę obrać i drobno posiekać zeszklić na oleju i dodać pieczarki
Faszerowane udka
Gdy lekko się podduszą dodać pokrojoną paprykę. Dusić aż woda odparuje i warzywa będą miękkie.
Faszerowane udka
Na mięso nakładamy porcję pieczarek i przykrywamy plastrem sera.
Faszerowane udka
Mięso nacieramy olejem i nacieramy przyprawą do kurczaka i pieprzem ziołowym. Pieczemy