Sposób przygotowania:
Faszerowane udka
Udka z kurczaka umyć, osuszyć, usunąć kości, natrzeć Vegetą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem. Pieczarki obrać i pokroić na kawałeczki. Cebulę obrać i drobno posiekać zeszklić na oleju i dodać pieczarki, gdy lekko się podduszą dodać pokrojoną paprykę. Dusić aż woda odparuje i warzywa będą miękkie. Doprawić solą i pieprzem. Na mięso nakładamy porcję pieczarek i przykrywamy plastrem sera. Mięso zwijamy w roladkę i spinamy wykałaczkami. Mięso nacieramy olejem i nacieramy przyprawą do kurczaka i pieprzem ziołowym. Udka układamy w naczyniu żaroodpornym przykrywamy i pieczemy ok 1h w temp 180 stopni. Jakieś 20 minut przed końcem pieczenia odkrywamy roladki aby skórka się ładnie przypiekła.