malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Faszerowane udka warzywami

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Danie jest bardzo aromatyczne i smaczne. Jest też bardzo pożywne i miękkie w krojeniu. Każdemu smakuje.

Faszerowane udka warzywami

Składniki:

Faszerowane udka warzywami

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane udka warzywami
Z udek wyjmujemy kości i zdejmiemy skórkę, nacieramy solą, pieprzem, papryką, odstawiamy. Cebulę i papryki kroimy w kostkę, dodajemy sól, pieprz, gałkę, wbijamy jajko i dodajemy mąkę, w każde udko nakładamy farsz. Dwa pozostałe jajka roztrzepujemy i maczamy w nich udka i panierujemy w mące pszennej aby farsz nie wypadł, obsmażamy aby powstała złota kula, układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy 30 min, w temp 170 stopni.