Sposób przygotowania:
Faszerowane udka z kurczaka
1. Udka umyłam wycięłam kość posypałam przyprawą do kurczaka w środek i na wierzchu .
2. Pieczarki umyłam pokroiłam drobno, ser starkowałąm , szynkę pokroiłam w kostkę , dodałam masło pokrojone w plasterki doprawiłam solą, pieprzem, pietruszką czosnkiem niedźwiedzim i pomidorkami suszonymi pokrojonymi drobno i kardamonem mielonym .
3. Zamieszałam ,zostawiłam na 1 godzinkę farsz. Teraz nadziałam kurczaka i złoży lam go na połowę.
4. Do żaroodpornego naczynia wlałam oliwę z oliwek ułożyłam w niej udka i skropiłam oliwą . Wstawiłam do pieca na 180 stopni i piekłam koło 1 godziny podlewałam sosem który się utworzył od pieczonych udek.
5. Podałam z sałatką i pieczonymi ziemniaczkami .
2. Pieczarki umyłam pokroiłam drobno, ser starkowałąm , szynkę pokroiłam w kostkę , dodałam masło pokrojone w plasterki doprawiłam solą, pieprzem, pietruszką czosnkiem niedźwiedzim i pomidorkami suszonymi pokrojonymi drobno i kardamonem mielonym .
3. Zamieszałam ,zostawiłam na 1 godzinkę farsz. Teraz nadziałam kurczaka i złoży lam go na połowę.
4. Do żaroodpornego naczynia wlałam oliwę z oliwek ułożyłam w niej udka i skropiłam oliwą . Wstawiłam do pieca na 180 stopni i piekłam koło 1 godziny podlewałam sosem który się utworzył od pieczonych udek.
5. Podałam z sałatką i pieczonymi ziemniaczkami .
kołczu
lalunia
Smakuje tak samo jak wygląda :)