MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Faszerowany filet z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny soczysty kotlet z kurczaka z soczystym farszem.

Faszerowany filet z kurczaka

Składniki:

Faszerowany filet z kurczaka

 

  • 2 filety kurczaka
  • 100 g sera mozzarella
  • 10 oliwek zielonych
  • 4 pomidory suszone z olejowej zalewy
  • 4 łyżki oleju
  • oregano, pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Faszerowany filet z kurczaka
Filety opłukać, oczyścić i naciąć ostrym nożem tworząc obszerne kieszonki. Filety oprószyć oregano i pieprzem z zewnątrz a także wewnątrz i odstawić w chłodne miejsce na 30 minut.Ser pokroić w kostkę, oliwki w plasterki a pomidory w paseczki i wszystkie składniki farszu wymieszać razem w misce. Do kieszeni filetów wkładać przygotowany farsz a następnie spiąć wykałaczkami.Na patelni rozgrzać olej i smażyć na niej kotlety przez 30 minut obracając je od czasu do czasu.