Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

SUPERPRZEPIS

Faszerowne pieczarki wg Triss

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczny pomysł na obiad z pieczarkami w roli głównej.

Faszerowne pieczarki wg Triss Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Faszerowne pieczarki wg Triss

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Faszerowne pieczarki wg Triss
Pieczarki umyć, oderwać nóżki i wydrążyć wnętrze przy pomocy łyżeczki. Połowę nóżek pieczarek i wydrążone wnętrze drobno posiekać, przesmażyć na maśle kilka minut, doprawić do smaku solą i pieprzem, ostudzić. Mięso przełożyć do miski, dodać posiekaną natkę, cebulę i czosnek. Do masy dodać żółtko, ostudzone pieczarki i dokładnie wymieszać. Doprwić do smaku solą i pieprzem. Łyżeczką napełnić kapelusze pieczarek, smażyć kilka minut na oleju z obu stron, a następnie dusić pod przykryciem, aby mięso nie było surowe.
Faszerowne pieczarki wg Triss
Pieczarki umyć, oddzielić nóżki i wydrążyć.
Faszerowne pieczarki wg Triss
Wnętrze i nóżki drobno pokroić i podsmażyć.
Faszerowne pieczarki wg Triss
Składniki wymieszać z mięsem mielonym, doprawić.
Faszerowne pieczarki wg Triss
Nałożyć farsz do pieczarek, wyrównać powierzchnię.