Sposób przygotowania:
Faworki z piersi kurczaka.
Gotową pierś kurzą opłukać i odsączyć na sitku.Następnie natrz-
-eć przyprawami i pokroić na średnie paseczki.Naciąć każdy pa-
-sek w środku i formować faworki jak te z kruchego ciasta,po czym
obtoczyć kolejno w mące,jajku i bułce tartej.Olej rozgrzać w brytfance i drobiowe faworki dać na skwierczący tłuszcz.Smażyć
na złoty kolor jak talarki cebulowe.Można podawać danie z wymi-
-enioną j.w. przystawką oraz ziemniakami.
-eć przyprawami i pokroić na średnie paseczki.Naciąć każdy pa-
-sek w środku i formować faworki jak te z kruchego ciasta,po czym
obtoczyć kolejno w mące,jajku i bułce tartej.Olej rozgrzać w brytfance i drobiowe faworki dać na skwierczący tłuszcz.Smażyć
na złoty kolor jak talarki cebulowe.Można podawać danie z wymi-
-enioną j.w. przystawką oraz ziemniakami.
msewka
Anula
marietta
2milutka