marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Faworki z piersi kurczaka.

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Gotową pierś kurzą opłukać,odsączyć i natrzeć przyprawami.Pot- -em pokroić na średnie paski,naciąć w środku i formować faworki.Usmażyć.

Faworki z piersi kurczaka.

Składniki:

Faworki z piersi kurczaka.

 

 

Sposób przygotowania:

Faworki z piersi kurczaka.
Gotową pierś kurzą opłukać i odsączyć na sitku.Następnie natrz-
-eć przyprawami i pokroić na średnie paseczki.Naciąć każdy pa-
-sek w środku i formować faworki jak te z kruchego ciasta,po czym
obtoczyć kolejno w mące,jajku i bułce tartej.Olej rozgrzać w brytfance i drobiowe faworki dać na skwierczący tłuszcz.Smażyć
na złoty kolor jak talarki cebulowe.Można podawać danie z wymi-
-enioną j.w. przystawką oraz ziemniakami.