Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Filet z kurczaka po cygańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Drób w naszym domu gości bardzo często. Dzisiaj przygotowałam go po cygańsku i przyznam że jest smacznym urozmaiceniem naszej klasyki.

Filet z kurczaka po cygańsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet z kurczaka po cygańsku

 

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka po cygańsku
Przygotowujemy farsz. Cebulkę i ogórka kroimy w kosteczkę, przekładamy do miseczki, dodajemy koncentrat i ketchup, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Mięso myjemy, przekrawamy na połówki wzdłuż otrzymując 4 płaty kurczaka, solimy go i pieprzymy, rozklepujemy. Na każdy kawałek nakładamy porcję farszu, zawijamy. Na talerzyki wysypujemy bułkę tartą oraz mąkę, do miseczki wbijamy jajka, solimy i pieprzymy - roztrzepujemy. Na patelni rozgrzewamy olej. Roladki panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na złoto na wolnym ogniu z wszystkich stron.
Filet z kurczaka po cygańsku
Etap 1przygotowujemy filecik z kurczaka
Filet z kurczaka po cygańsku
Etap 2 na filecik nakłądamy część farszu
Filet z kurczaka po cygańsku
Etap 3 panierujemy w mace jajku a następnie bułce
Filet z kurczaka po cygańsku
Etap 4 przekładamy na rozgrzany olej i smażym