Sposób przygotowania:
Filet nadziewany jajkiem, boczkiem i serem
Filety umyć, osuszyć i w każdym zrobić nacięcie tworzące kieszeń. Oprószyć je w środku solą i pieprzem a na zewnątrz samą solą. Przygotować nadzienie : do miseczki za pomocą siatki do krojenia sałatek wkroić jajka, boczek pokroić w kostkę a ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać posiekany szczypiorek, sól i pieprz i wymieszać farsz. Tak przygotowanym farszem napełnić kieszenie filetów i położyć je na talerzu. W głębokim talerzu przygotować jajka czyli rozbełtać je z odrobiną soli a na drugi talerz wysypać bułkę tartą. Na patelni rozgrzać sporą ilość oleju. Każdy filet panierować w bułce tartej, potem zanurzać w jajku i ponownie w bułce tartej. Filety smażyć na złoto brązowy kolor z obu stron. Usmażone odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym a potem podawać z ulubionymi dodatkami.