Sposób przygotowania:
Filet nadziewany żółtym serem.
Obrane z tłuszczu i błon mięso kładziemy na desce, dłonią dociskamy do podłoża i ostrym nożem robimy otwór od grubszej części. Należy to zrobić tak aby nie przebić na wylot. Aby otwór powiększyć obracamy nożem kilkakrotnie. Z sera tniemy słupki podobnej grubości jaki jest otwór w mięsie. Obtaczamy ser w jajku, soli i pieprzu i nadziewamy mięso. Tak nadziane porcje maczamy w jajku, a następnie w bułce lub otrębach wymieszanych z czerwoną papryką. Papryka wymieszana z panierką pozwoli na uzyskanie ładnego koloru. Układamy na blaszce i do gorącego piekarnika ( 200 stopni) na jakieś 30 -40 min. Czas pieczenia zależy od wielkości porcji. Jeśli ktoś będzie to robił na patelni i tłuszczu...trzeba robić na bardzo małym ogniu. Aby się przepiekło.