mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Faszerowany kurczak z serem i szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Filet z kurczaka faszerowany na pyszny sposób

Faszerowany kurczak z serem i szpinakiem

Składniki:

Faszerowany kurczak z serem i szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Faszerowany kurczak z serem i szpinakiem
Cebulę obrać, umyć, drobno posiekać. Ser drobno pokroić. Por oczyścić, umyć, pokroić w krążki. Szpinak oczyścić, umyć, osuszyć, porwać na kawałki. Szpinak wymieszać z serem, porem, cebulą i ziołami. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Filety z kurczaka umyć, osuszyć, na filecie ułożyć plaster szynki, posmarować farszem. Filet zrolować, spiąć wykałaczkami. Jajka roztrzepać. Filety obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, filety usmażyć na złoty kolor na małym ogniu. Zdjąć z ognia, osączyć na ręczniku papierowym i podawać.