Dorsz smażony na patelni będzie miał chrupiącą skórkę i soczyste mięso. Przed położeniem na rozgrzany olej, rybę należy natrzeć solą, pieprzem lub np. tymiankiem albo czosnkiem. Dorsza smażonego na maśle można zrobić z panierką lub bez. Ryba dobrze smakuje z tłuczonymi ziemniakami, frytkami, surówką z kiszonej kapusty lub innymi dodatkami do obiadu. Smażony filet z dorsza będzie miał delikatny, maślany smak, który można podkreślić, dodając na patelnię odrobinę czosnku pokrojonego na kawałki lub przeciśniętego przez praskę.

Polecane przepisy do kategorii Dorsz smażony

Znaleźliśmy 27 przepisów w kategorii Dorsz smażony

Dorsz smażony

Dorsz smażony

karolcia_zip karolcia_zip

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Dorsz smażony

Dorsz smażony

mycha mycha

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Dorsz smażony

Dorsz smażony

Beata1835 Beata1835

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Dorsz smażony

Dorsz smażony

justynak223 justynak223

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Dorsz smażony

Dorsz smażony

kokolata kokolata
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: