lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Filet z indyczki w marynacie czosnkowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Taka natarty i zamarynowany filet po 2 godzinach jest idealny do smażenia.

Filet z indyczki w marynacie czosnkowej

Składniki:

Filet z indyczki w marynacie czosnkowej

 

Sposób przygotowania:

Filet z indyczki w marynacie czosnkowej
Filet myjemy i kroimy na plastry . Do miski wlewamy oliwę z oliwek dodajemy poruszoną kostkę drobiowa . Czosnek mielimy albo trzemy na tarce dodajemy do kostki drobiowej i oliwy z oliwek mieszamy . Nacieramy pokrojony filet z indyczki i wkładamy do szczelnego naczynia zamykamy i zostawiamy na dwie godziny . Potem maczamy w bułce i jajku i smażymy na patelni fajny smak polecam . Podałam go z sałatką i frytkami domowej roboty .

Tagi:

jajko tarta jajka