Baszka

Baszka

Kucharz
[Przepisów: 13]

Filet z indyka w ziołach prowansalskich

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Lubię smaczne i szybkie w wykonaniu potrawy. Oto jedna z nich.

Filet z indyka w ziołach prowansalskich

Składniki:

Filet z indyka w ziołach prowansalskich

 

 

 

Sposób przygotowania:

Filet z indyka w ziołach prowansalskich
Filet z indyka pokroić na plastry i lekko rozbić. Posypać wegetą i ziołami prowansalskimi, wymieszać z oliwą z oliwek i pozostawić na 15 minut do nabrania smaku. Nastawić ryż lub ziemniaki. Na niezbyt dużym ogniu obsmażyć mięso (nie rumienić a jeśli już to lekko). Włożyć do garnka i zalać pozostałym ze smażenia tłuszczem. Zrobić sos borowikowy lub grzybowy Knora (borowikowy jest lepszy) według przepisu na torebce. Podawać z surówką ( ja robię z kapusty pekińskiej z marchewką i jabłkiem z majonezem.

Tagi:

zioła sosy indyk