luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Filet z indyka z ziemniakami cukinia

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Propozycja na obiad, robi się szybko i wspaniale smakuje.

Filet z indyka z ziemniakami cukinia

Składniki:

Filet z indyka z ziemniakami cukinia

 

  • 500 gram filetu z indyka
  • 2 średnie cukinie
  • 8 ziemniaków
  • 4 łyżki stopionego masła
  • sol, chilli, vegeta, rozmaryn (u mnie w proszku), przyprawa do grila, czosnek w proszku

Sposób przygotowania:

Filet z indyka z ziemniakami cukinia
Ziemniaki gotowac 10 min., ostudzic. Cukinie, umyc, pokroic w plasterki, posolic i odstawic. Ostudzone ziemniaki obrac ze skorki, lekko ponacinac. Wlozyc do naczynia zaroodpornego, przyprawic, vegeta, rozmarynem , chilli, polac stopionym maslem i wlozyc na 30 min. do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. W czasie pieczenia, co jakis czas ziemniaki obracac. Mieso z indyka pokroic na sznycle, posolic i smazyc na rozgrzanym tluszczu. Pod koniec smazenia posypac z obydwu stron przyprawa do grilla i chilli. Cukinie smazyc krotko na smalcu maslanym z dodatkiem vegety i czosnku w proszku.