Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Filet z kapustą pekińską i korniszonem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Świeża skórka z cytryny nie tylko do deserów, świetnie sprawdza się w daniach mięsnych.

Filet z kapustą pekińską i korniszonem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet z kapustą pekińską i korniszonem

 

  • 3 filety z piersi kurczaka
  • 3 liście kapusty pekińskiej
  • 3 korniszon
  • 3 plastry żółtego sera
  • tłuszcz
  • bułka tarta
  • jajko
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki otartej skórki z cytryny

Sposób przygotowania:

Filet z kapustą pekińską i korniszonem
Piersi rozbijamy na cienkie płaty. Posypujemy solą, pieprzem i skórką z cytryny. Układamy plaster sera. Z liścia kapusty usuwamy zgrubienia, składam na pół i układamy na serze. Na samym końcu kładziemy korniszona pokrojonego w słupki. Zwijamy roladkę, jeśli nam się rozwija spinamy wykałaczkami. Panierujemy w jajku i bułce tartej i smażymy na wolnym ogniu. Zaczynając od strony łączenia. Gotowe osuszamy na ręczniku papierowym i podajemy z czym kto lubi.
Filet z kapustą pekińską i korniszonem
Na każdym płacie mięsa układamy kolejno składniki.
Filet z kapustą pekińską i korniszonem
Ciasno zwinięte roladki panierujemy w jajku i bułce.
Filet z kapustą pekińską i korniszonem
Smażymy wolno aby całość dokładnie się przepiekła.
Filet z kapustą pekińską i korniszonem
Po upieczeniu dokładnie osuszamy papierowymi ręcznikami.