Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Filet z kurczaka w galarecie.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Galaretkę zamiast na bulionie warzywnym można zrobić na słodko z zalewą z ananasa.

Filet z kurczaka w galarecie.

Składniki:

Filet z kurczaka w galarecie.

 

 

  • s

 

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka w galarecie.
Filety z kurczaka umyć, osuszyć w ręczniku papierowym, oprószyć solą i pieprzem. Włożyć do rękawa, obłożyć posiekanym masłem, spiąć rękaw, ułożyć na brytfannie, włożyć do piekarnika. Piec około 1 godziny w temp 180 stopni. Następnie ostudzić, pokroić w plastry. Bulion warzywny podgrzać i rozpuścić w nim żelatynę, przyprawić do smaku, ostudzić. Nektarynki umyć, usunąć pestki, pokroić na cząstki. Ananasy osączyć z syropu. Na półmisku ułożyć plastry mięsa na przemian z ananasami i nektarynkami, zalać tężejącą galaretką. Odłożyć do lodówki do zastygnięcia.