Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka w ziołowej panierce
Podwójny filet z kurczaka dzielimy na pół. Myjemy i osuszamy.
W miseczce mieszamy zioła: paprykę słodką, chili, bazylię, kolendrę, oregano, kminek, tymianek, kurkumę, kozieradkę, pieprz, czosnek i majeranek. Lekko solimy.
Tak powstałą mieszanką nacieramy piersi z kurczaka. Odstawiamy na 30 minut.
Pierś smażymy na oleju, z dwóch stron. Podajemy z ziemniakami i surówką.
W miseczce mieszamy zioła: paprykę słodką, chili, bazylię, kolendrę, oregano, kminek, tymianek, kurkumę, kozieradkę, pieprz, czosnek i majeranek. Lekko solimy.
Tak powstałą mieszanką nacieramy piersi z kurczaka. Odstawiamy na 30 minut.
Pierś smażymy na oleju, z dwóch stron. Podajemy z ziemniakami i surówką.