agi0911

agi0911

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Filet z kurczaka w ziołowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Smaczny i soczysty filet w ciekawej ziołowej panierce z dodatkiem bazylii, kolendry, tymianku, kurkumy, oregano, kozieradki, chili.

Filet z kurczaka w ziołowej panierce

Składniki:

Filet z kurczaka w ziołowej panierce

 

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka w ziołowej panierce
Podwójny filet z kurczaka dzielimy na pół. Myjemy i osuszamy.

W miseczce mieszamy zioła: paprykę słodką, chili, bazylię, kolendrę, oregano, kminek, tymianek, kurkumę, kozieradkę, pieprz, czosnek i majeranek. Lekko solimy.

Tak powstałą mieszanką nacieramy piersi z kurczaka. Odstawiamy na 30 minut.

Pierś smażymy na oleju, z dwóch stron. Podajemy z ziemniakami i surówką.  

Tagi:

kurczak mięso