Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka z ogórkiem
Ogórki obrać,przekroić,usunąć gniazda nasienne i pokroić w słupki.Filet z kurczaka pokroić w ukośne plastry,lekko rozbić,oprószyć ostrą papryką,solą i pieprzem.Na każdym płacie ułożyć plasterek żółtego sera i kilka słupków ogórka,zwinąć roladki i spiąć wykałaczkami.Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć roladki ze wszystkich stron na złoty kolor.Z patelni zlać nadmiar tłuszczu,wlać wino,a za chwilę śmietanę kremówkę,gdy zacznie wrzeć dodać musztardę i masło cały czas mieszając.Przyprawić do smaku solą i pieprzem.Do sosu włożyć roladki i gotować na małym ogniu,aż sos zgęstnieje.
Pyza
Sarenka
msewka
msewka
Miało być nie kuś.