Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Filet z oliwkami i żółtym serem.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Filet z niespodzianką w środku.

Filet z oliwkami i żółtym serem. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Filet z oliwkami i żółtym serem.

 

Sposób przygotowania:

Filet z oliwkami i żółtym serem.
Obrane z tłuszczu filety dokładnie płuczemy i osuszamy. Z boku za pomocą noża nacinamy i robimy kieszonkę. Dajemy do środka odrobinę soli i pieprzu. Ser tniemy w słupki wielkością dopasowane do kieszonki. Wkładamy najpierw ser, a następnie uzupełniamy oliwkami, Bok spinamy wykałaczką. Panierujemy w jajku doprawionym solą i pieprzem, a następnie w bułce i dajemy im chwilę na podeschnięcie. Smażymy na gorącym tłuszczu na bardzo wolnym ogniu.
Filet z oliwkami i żółtym serem.
Do każdej kieszonki nakładamy tyle nadzienia aby ją można było spiąć.
Filet z oliwkami i żółtym serem.
Smażymy na bardzo wolnym ogniu aby mięso się przepiekło.