motyl87

motyl87

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Filet z pangi z pieczarkami i śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny filet z pangi z pieczarkami

Filet z pangi z pieczarkami i śmietaną

Składniki:

Filet z pangi z pieczarkami i śmietaną

 

Sposób przygotowania:

Filet z pangi z pieczarkami i śmietaną
Filety rozmrozić, osuszyć i oprószyć solą i pieprzem. Następnie obtoczyć w rozmąconych jajkach i bułce tartej. Usmażyć na złoto z obu stron. Cebulę obrać i pokroić w półplasterki. Do garnka wlać trochę oleju, włożyć cebulę, doprawić wegetą i udusić do miekkości. Pieczarki oczyścić i pokroić w talarki. Udusić w drugim garnku na oleju do miekkości. Oprószyć solą i pieprzem. Wymieszać z cebulą. W szklanej miseczce ułożyć warstwę ryby, pokryć pieczarkami, znowu rybę i tak do wyczerpania składników. Na koniec obficie polać śmietaną.

Tagi:

jajko tarta jajka