pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Filet z ryb w oliwkach i papryce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Można podawać z kasza gryczaną.

Filet z ryb w oliwkach i papryce Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Filet z ryb w oliwkach i papryce

 

  • 30 dag filet z dowolnej ryby,
  • 2 łyżki oliwki zielone bez pestek,
  • 2 sztuki papryka czerwona świeża,
  • oregano,
  • 2 łyżki oliwa extra vergin,
  • przyprawa do ryb,
  • 2 ząbek czosnku,
  • 10 sztuk pieczarki

 

Sposób przygotowania:

Filet z ryb w oliwkach i papryce
Oliwę mieszamy z przyprawą do ryb, oregano i drobno posiekanym czosnkiem i zalewamy nią ryby. Odstawiamy w chłodne miejsca na 30 min. Osuszaną rybę układamy w foli. Oliwki kroimy w talarki, paprykę i pieczarki w paski i posypujemy rybę. Folię zakręcamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 °C na 30 min.
Filet z ryb w oliwkach i papryce
Filet podczas pieczenia