Sposób przygotowania:
Filet z ryby w cieście naleśnikowym
Filet myjemy, polewamy sokiem z 1/2 cytryny i odstawiamy na 20-30 minut do lodówki. W tym czasie przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Mleko wlewamy do miseczki, wbijamy jajko, dodajemy mąkę nie umiem określić ile ponieważ ja wszystko robię na oko i sprawdzam tak aby nie było za gęste i za rzadkie sami sprawdzajcie ale nie więcej jak 1/2 szklanki, dodaję szczyptę sody po to aby ładnie wyrosło :) robię zawsze tak bo ciasto jest bardziej pulchne nigdy nie jest zakalcowe :). Dodajemy przyprawy sól,cukier, czosnek granulowany, rozmaryn obieramy z gałązek i dodajemy do ciasta. Ciasto mieszamy dokładnie tak aby nie było żadnych zgrubień :). Jak ciasto mamy gotowe moczymy w niej rybę i wkładamy na gorący olej i nie na bardzo wysokim ogniu tak na średnim smażymy, jeżeli nam zostało ciasta polewamy po rybkach. Smażymy dokładnie z obu stron aż będzie lekko brązowe po czym wyciągamy na talerz z ręcznikiem papierowym po to by nadmiar oleju nam wchłonął papier :). Podajemy gorące z ziemniaczkami lub ryżem. Życzę smacznego :)
ginowski75