Sposób przygotowania:
Filet z serem, pomidorami i szczypiorem
Filety umyć i osuszyć. Każdy z nich rozkroić na jak największe płaty po czym posolić i oprószyć pieprzem. Do miski zetrzeć ser, posiekać szczypior i pokroić pomidory i dodać do sera. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Na każdy płat fileta rozłożyć po połowie farszu i zawinąć w rolady. W misce rozmieszać wybite jajka z sosem serowym, odrobiną soli i pieprzu. Na patelni rozgrzać tyle oleju aby rolady po włożeniu były prawie do połowy przykryte. Rolady obtoczyć w bułce tartej, następnie zanurzyć w jajku i ponownie obtoczyć w bułce tartej. Rolady smażyć po kilka minut na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu na chwilę rolady zostawić aby odpoczęły i pokroić. Podawać jako danie obiadowe z dowolnymi dodatkami lub na zimno, ale wtedy pokroić w cieńsze plastry.
zbysiowa
zewa
dzięki kochana, było pyszne :)
2milutka
zewa
Jeśli chodzi o sos serowy to przyznam, że nie wiem czy jest w sklepach. Ja podobnie jak sos francuski, musztardowo paprykowy i właśnie serowy dostałam do testów. Ale jeśli nie dostaniesz tego sosu to możesz dodać odrobinę majonezu zmiksowanego z serem albo zrobić bez. Myślę, że też będzie smaczne i bez tego sosu.
2milutka
jeśli nie dostanę to tak zrobię ...bo widzę ze ten sos już u Ciebie się pojawiał..:)a mnie intryguje:D
zewa
:)
edytaha
monikaT83
zewa