lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Filety łososiowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Dobre filety z łososia na obiad...

Filety łososiowe

Składniki:

Filety łososiowe

 

Sposób przygotowania:

Filety łososiowe
Filety z łososia dokładnie umyć, oczyścić, a następnie pokroić w w plastry. Na folii aluminiowej posmarowanej margaryną ułożyć oczyszczone i pokrojone filety z łososia. Z jednej cytryny wycisnąć sok, a w następnej kolejności pokropić nim filety z łososia. Filety doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem białym oraz solą cytrynową. Filety posmarować przyprawą do ryb i odłożyć na około jedną godzinę do lodówki, aby przyprawy wchłonęły się. Ząbki czosnku obrać i drobno pokroić. Ogórki kiszone umyć i pokroić w cienkie plasterki. Filety z łososia obłożyć pokrojonymi ogórkami kiszonymi oraz czosnkiem i lekko namoczyć oliwą. Filety rybne piec w bardzo dobrze nagrzanym piekarniku przez około 45 minut. Filety z łososia dobrze polać jakimś sosem.