Sposób przygotowania:
Filety na boczniakach duszonych
Filety opłukałam, każdy potraktowałam z pięści - ale nie za mocno - tak żeby troszkę zmiękczyć mięso, ale nie rozbić go na kotlety. W misce rozmieszałam sos sojowy z olejem i przyprawą 'suszone pomidory z czosnkiem i bazylią', obtoczyłam w mieszance mięso i zostawiłam pod przykryciem na minimum godzinę, ale najlepiej na kilka.Boczniaki oczyściłam, pokroiłam w paski. Cebulę obrałam, pokroiłam w cienkie półplasterki. Zeszkliłam na rozgrzanym oleju, dodałam boczniaki, posiekany czosnek i smażyłam razem ok. 5 min. aż grzyby zmiękły. Dodałam chili, serki topione i śmietankę - i jeszcze kilka łyżek wody i smażyłam aż serki całkowicie się rozpuściły a sos zgęstniał. Doprawiłam do smaku solą, pieprzem ziołowym i pomidorowym proszkiem. Rozgrzałam patelnię o grubym dnie, nie wlewałam tłuszczu. Położyłam filety, smażyłam z obu stron aż ładnie się zrumieniły. Miseczkę, w której się marynowały opłukałam 4 - 5 łyżkami wody i wlałam ją na patelnię z kurczakiem - przykryłam i na silnym ogniu poddusiłam ok. 3 minut żeby kurczak doszedł, zdjęłam z ognia i pozwoliłam mięsu chwilę odpocząć. Filety podałam na duszonych grzybach z makaronem razowym - można je podać w całości albo pokroić w plastry.