Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Filety z karpia w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Tradycyjne filety z karpia w panierce z bułki tartej, smażone na oleju z dodatkiem masła są uwielbiane przez domowników.

Filety z karpia w panierce

Składniki:

Filety z karpia w panierce

 

Sposób przygotowania:

Filety z karpia w panierce
Filety z karpia umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Włożyć do miski i odłożyć na kilkanaście minut w chłodne miejsce. Następnie oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej lekko dociskając. Na patelni rozgrzać olej z dodatkiem masła, włożyć filety i smażyć z obu stron na złoty kolor.