Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Filety z karpia w panierce z sezamem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Filety z karpia w panierce z sezamem, usmażone na oleju z dodatkiem masła są bardzo smaczne z chrupiącą skórką.

Filety z karpia w panierce z sezamem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filety z karpia w panierce z sezamem

 

 

Sposób przygotowania:

Filety z karpia w panierce z sezamem
Filety umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny. W międzyczasie jajka wymieszać z przyprawą uniwersalną. Filety obtaczać w mące, zanurzyć w jajku i obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z sezamem. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Filety z karpia w panierce z sezamem
Filety umyć osuszyć i oprószyć przyprawami
Filety z karpia w panierce z sezamem
Jajka widelcem wymieszać z przyprawą uniwersalną
Filety z karpia w panierce z sezamem
Filety oprószyć mąką i zanurzać w roztrzepanych jajkach
Filety z karpia w panierce z sezamem
Obtoczyć w sezamie wymieszanym z bułką tartą