Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Filety z kurczaka pieczone w papirusie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Mięso pieczone w papirusie jest soczyste i aromatyczne.

Filety z kurczaka pieczone w papirusie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filety z kurczaka pieczone w papirusie

 

  • 4 filety z kurczaka
  • 20 dag pieczarek
  • 1/2 małego pora
  • 1 łyżka masła
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku
  • sos sojowy do smaku
  • 4 szt papirusu ( pergamin do smażenia z przyprawami)

 

Sposób przygotowania:

Filety z kurczaka pieczone w papirusie
Masło rozgrzać na patelni, wsypać pokrojony w krążki por i posiekane pieczarki, poddusić. Doprawić do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym. Umyte mięso osuszyć, ostrym nożem naciąć wzdłuż nie docinając do końca. Lekko rozbić, wyłożyć smażone pieczarki. Mięso złożyć na pół i zawinąć w papirus. Przygotowane mięso położyć razem z pergaminem na rozgrzaną suchą patelnię i smażyć po 5-7 minut z jednej strony.
Filety z kurczaka pieczone w papirusie
Pieczarki i pora poddusić na rozgrzanym masle
Filety z kurczaka pieczone w papirusie
Mięso naciąć wzdłuż lekko rozbić ułożyć usmażone pieczarki
Filety z kurczaka pieczone w papirusie
Mięso złożyć na pół zawinąć w przygotowany pergamin
Filety z kurczaka pieczone w papirusie
Ułożyć na suchej patelni i smażyć po 5-7 minut z każdej strony