Sposób przygotowania:
Filety z kurczaka w sosie z pieczarkami
Kalafior, podzielić na różyczki i ugotować na pół miękko w osolonej wodzie, odcedzić. Pokrojone w dużą kostkę pieczarki podsmażyć na rozgrzanym maśle. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą, zrumienić na rozgrzanym oleju. Przełożyć do rondla. Na pozostałym tłuszczu po pieczeniu mięsa podsmażyć obraną i pokrojoną w pół krążki marchewkę, por i posiekany czosnek. Następnie warzywa włożyć do rondla z mięsem, wlać 1 szkl gorącej wody, dodać liść laurowy i dusić pod przykryciem do miękkości. 10 minut przed końcem gotowania dodać pieczarki. Śmietanę wymieszać z mąką, odrobiną wody i mieloną papryką, połączyć z mięsem, dodać kalafior, musztardę, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą w płynie. Sos z mięsem podawać z pieczywem. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.