Sposób przygotowania:
Filety z niespodzianka
Myjemy fileta, po czym rozdzielamy na 4 porcje, gleboko nacinamy i przyprawiamy. Napelniamy je farszem, za pomoca wykalaczek zszywamy i po obtoczeniu w mace-podsmazamy na tluszczu. Dajemy na blache, pieczemy ok 25minut w 220 stopniach C.Po upieczeniu zawijamy w folie, mozna degustowac, gdy ostygna.
Farsz:
moczymy bylke, po odcisnieciu z wody mielimy wraz z watrobka i wieprzowina w maszynce do mielenia miesa. Dodajemy do tego posiekana natke, jajko i bulke tarta,a nastepnie- przyprawiamy.
Farsz:
moczymy bylke, po odcisnieciu z wody mielimy wraz z watrobka i wieprzowina w maszynce do mielenia miesa. Dodajemy do tego posiekana natke, jajko i bulke tarta,a nastepnie- przyprawiamy.