Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Książka Kucharska: Ksiązka kucharska - Dania z ryb bez ości

Filety z pangi z pikantnym sosem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Filet z ryby z pikantnym sosem to świetne połączenie

Filety z pangi z pikantnym sosem

Składniki:

Filety z pangi z pikantnym sosem

 

 

Sposób przygotowania:

Filety z pangi z pikantnym sosem
Filety umyć, osuszyć, pokroić na kawałki, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Oprószyć mąką, zanurzyć w jajku i obtoczyć w bułce tartej, usmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Na maśle zeszklić drobno posiekaną cebulę, wsypać startą na tarce o dużych otworach marchewkę i pietruszkę, dodać liść laurowy i angielskie ziele, wlać odrobinę wody. Dusić pod przykryciem około 20 minut. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, ketchup, paprykę mieloną, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, zagotować. Usmażone filety przed podaniem, oblać sosem.