Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Filety z ryby zapiekane w sosie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

W taki sposób można przyrządzać różne gatunki filetów rybnych

Filety z ryby zapiekane w sosie

Składniki:

Filety z ryby zapiekane w sosie

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Filety z ryby zapiekane w sosie
Filety z ryby umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Pory cienko posiekać i podsmażyć na rozgrzanym maśle. Do naczynia żaroodpornego włożyć podsmażone pory i zieleninę, następnie ułożyć przyprawione filety. Śmietanę wymieszać z mąką, musztardą, przyprawić solą i pieprzem. Sosem polać przygotowane filety. Naczynie wstawić do nagrzanego do 200 st piekarnika i piec około 30 minut. Podawać z ziemniakami i surówką

Tagi:

ryba ryby