Sposób przygotowania:
Filety z śródziemnomorską kieszonką
1.Filety natrzeć solą. 2.Wycisnąć sok z cytryny, pomieszać z oliwą i nasmarować nim filety i odstawić do lodówki na godzinę. 3.Drobno posiekać paprykę i oliwki. 4. Fetę przełożyć do miseczki i rozdrobnić widelcem, dodać paprykę, oliwki i posiekaną bazylię około 1,5 łyżki. 5. Doprawić wyciśniętym czosnkiem i pieprzem, wszystko dokładnie wymieszać. 6. W filecie naciąć nożem głębokie kieszonki, napełnić je przygotowanym farszem i spiąć wykałaczkami. 7. Filety ułożyć w żaroodpornym naczyniu, posmarowanym oliwą z oliwek, podlać pozostałą marynatą i wstawić do piekarnika. 8. piec około 40 min w połowie przewrócić i często podlewać wytworzonym sosem. SMACZNEGO