Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Filety zapiekane z ziemniakami

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Nie rozmrożone filety umyć, osuszyć i posolić. Obrane i umyte ziemniaki pokroić w

Filety zapiekane z ziemniakami

Składniki:

Filety zapiekane z ziemniakami

 

  • 60 dag filetów (np. z dorsza)

 

 

 

  • duża cebula

 

 

  • łyżka natki pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Filety zapiekane z ziemniakami
Nie rozmrożone filety umyć, osuszyć i posolić. Obrane i umyte ziemniaki pokroić w plastry, cebulę poszatkować. W wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym ułożyć filety, na nich ziemniaki i cebulę, posolić i zalać mlekiem. Piec godzinę w średnio nagrzanym piekarniku. Podawać posypane natką pietruszki z surówką.

Tagi:

ziemniaki